بررسی تاثیر موسیقی در پیشگیری و درمان آسیبهای روانی

از مباحث بنیادی در پزشکی میتوان موسیقی درمانی را نام برد. قابلیتهای آن را در ساختار مغز و پردازشهای روانی و جسمی نشان میدهد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر موسیقی بر سیستم عصبی و تغییر نگرش بیماران روحی و روانی است.همچنین روشهایی جهت پیشگیری و درمان آسیبهای روانی را بررسی میکند.
روش بررسی:
جمعآوری اطلاعات در این پژوهش به روش کتابخانهای انجام شده و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته.
یافتهها:
در موسیقی درمانی فعالیتهایی مثل،. گوش کردن موسیقی مورد توجه درمانگران است. نویسنده با در نظر گرفتن اهمیت آن در پیشگیری و درمان آسیبهای روانی ابتدا به توضیح موسیقی درمانی پرداخته و سپس انواع بیماریهایی که امکان درمان یا کاهش بیماری توسط این درمان میسر است را بیان کرده است.
نتیجهگیری:
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که موسیقی به عنوان یک تقویت کننده قوی برای وضعیت روحی و روانی مفید است و به از بین رفتن و تعدیل استرس کمک میکند و همچنین وضعیت روحی و خلقی بیماران را بهبود میبخشد در نتیجه انگیزه زندگی را در آنها افزایش میدهد. نویسنده بر این باور است که به کار بردنش در برنامه زندگی باعث ایجاد سلامت و نوعی هدفمندی مثبت میشود. همچنین از ابتلا به برخی آسیبهای روانی جلوگیری میکند.
.نویسندگان:
محمدرضا شریفزاده – دانشیار دانشکده هنرومعماری تهران مرکز، تهران، ایران
تهمینه جاودسخن- دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری تهران مرکز، تهران، ایران
محل انتشار:
نخستین همایش ملی هنر و سلامت
میتوانید برای مطالعه و پژوهش بیشتر در این زمینه به مقاله دیگری با نام موسیقی درمانی و همچنین به تحقیقی در این زمینه مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید