انواع بازی ها و جایگزینان آنها
انواع بازی ها و جایگزینان آنها
با توجه به حجم عظیم بازی های ایرانی و خارجی مفید، بازی های مفید را بر اساس ژانر های بازی های رایانه ای معرفی می کنیم.
آگاهی به اینکه بازی ای که درمورد آن صحبت می کنید دارای چه سبکی است، اولین و مهم ترین اصل در بازی سازی و در بازی کردن می باشد. در ادامه مهم ترین سبک ها معرفی می شود. البته ممکن است یک بازی ترکیبی از چند سبک باشد یا حتی بازی ای ساخته شود که همه ی قواعد را برهم زند.
ژانر های بازی های رایانه ای همراه با معرفی جایگزین
اخطار: بازی های مثال زده شده ممکن است دارای چندین سبک باشند، اما الزاما دارای سبک معرفی شده نیز می باشند.
سبک اکشن(Action)
گونهای است که در آن روند بازی بیشتر بر روی حرکات فیزیکی شخصیت بازی متمرکز میباشد. در این گونه بازیکن می کوشد با جنگیدن با دشمنان (تیراندازی و مشت و لگد) به مراحل بالاتر صعود کند. این سبک خود به شاخه هایی از قبیل اکشن-ماجراجویی ، اکشن-اول شخص ، اکشن- کمدی و … تقسیم می شود.
معرفی جایگزین: THE GRAY (خاکستری) ، شب گرد
سبک شوتر اول شخص (first person shooter)
قبل از هر چیز بازی های اول شخص چیست؟ در بازی های اول شخص دوربین بازیکن روی کاراکتر خودش است و بازی را از چشم کاراکتر خودی میبیند و این باعث می شود بازیکن خود را بیشتر در فضای بازی حس کند و موجب افزایش حس بازیکن هنگام بازی می شود.( از قبیل استرس و …) در حال حاضر تکنولوژی واقعیت مجازی در حال پیشرفت روی این سبک است.
حال تصور کنید یک بازی اول شخص دارید که همه قصد کشتن تان را دارند و نیاز به یک اسلحه برای دفاع از خود و کشتن دیگران دارید! اوج هیجان! به همین این سبک یکی از قدیمی ترین و پرطرفدارترین سبک های بازی می باشد. fps عبارتی است که به این بازی ها نسبت داده می شود.
معرفی جایگزین: بازی ارتش های فرازمینی ، مدافعان کربلا
سبک ماجراجویی(Adventure)
در این سبک بازیکن می کوشد با جست و جو در محیط بازی و یافتن چالش هایی که سازندگان بازی در گوشه و کنار به کار گرفته اند و حل آنها به مراحل بالاتر صعود کند. معما ها بسته به فضای بازی ممکن است استفاده از وسایل یا نتیجه گیری از حوادث بازی باشند. طراح محیط و داستان نویس وظیفه ی سنگینی در این سبک بر عهده دارند. همچنین در اغلب موارد این سبک با اکشن ترکیب شده و از یکنواختی بازی جلوگیری می کند.
معرفی جایگزین: ایران 57 ، پروانه؛میراث نگهبانان نور، بردیا
سبک مبارزه ای(fighting)
دارای دو بازیکن رودرروی هم(یکی بازیکن و دیگری هوش مصنوعی بازی یا بازیکنی دیگر) است که با هم به مبارزه می پردازند. مبارزات میتوانند با اسلحه یا بدون آن باشند، معمولا هر دو بازیکن قابل رویت هستند و سرعت و دقت نقش مهمی دارد. طراحی کاراکتر در ساخت این سبک اصلی ترین کار است.
معرفی جایگزین: گرشاسپ؛ راز اژدها ، گرشاسپ؛ گرز ثریت
سبک نقش آفرینی(role playing game)
به RPG نیز مشهور هست. بازیکن در ابتدای بازی یک نقش را انتخاب می کند و با صعود به مراحل دیگر نقشش ارتقا یافته و قابلیت های آن پیشرفت می کند.(ارتقا معمولا بستگی به تصمیمات بازیکن در بازی دارد.) محیط بازی یک جهان جدید تاثیرگرفته از ویژگی های دنیای واقعی می باشد و بازیکن به هرسمت که بخواهد می تواند برود.
معرفی جایگزین: سیاوش ، شیردل
سبک استراتژی(strategy)
اگر شما در سبک RPG دغدغه ی پیشرفت کاراکتر را داشتید در اینجا باید جهانی که تحت کنترلتان است را ارتقا دهید. بازیکن از بالا به همه ی منابع ( غذا، نیروی هجومی و دفاعی و …) تسلط دارد و با تفکر، نقشه کشیدن و تصمیم گیری آنها را بهبود بخشد. این سبک ابتدا در قالب سبک شبیه سازی زندگی واقعی به وجود آمد و در طی زمان پیشرفت کرد.
معرفی جایگزین: عصر پادشاهان، جنگ های صلیبی
سبک مسابقه ای (racing)
بازیکنان به عنوان راننده یک وسیله با هم به رقابت می پردازند. هیجان و سرعت المان های اصلی این بازی ها هستند و بازیکنان می توانند با استفاده از مواردی که در طول مسیر برایشان در نظر گرفته شده خود را ارتقا دهند. (دربرخی مسابقات نیز هدف نابودی وسیله نقلیه سایرین می باشد.) مدل سازی و شبیه سازی شرایط از مواردی است که بازی سازان این سبک باید توجه کنند.
معرفی جایگزین: شتاب در شهر ، پلیس بزرگراه
سبک پلتفرم(platformer)
معمولا سیر بازی به صورت دو بعدی از چپ به راست یا پایین به بالاست و بازیکن باید بکوشد با طی کردن مسیر و پشت سر گذاشتن موانع امتیاز های پخش شده در بازی در قالب های مختلف (مانند سکه و … ) را کسب کند.
معرفی جایگزین: جنگل لرزان، شمشیر تاریکی؛ آخرین جنگاور ، خاله قزی
سبک ورزشی (sport)
افراد در قالب بازیکن یا مربی یک تیم به یک رقابت ورزشی می پردازند.(والیبال ، فوتبال ، بسکتبال ، اسکی و …) شبیه سازی بهتر حرکات بدنی از مواردی است که بازی سازان این سبک به آن توجه می کنند.
معرفی جایگزین: فیفا، PS
سبک آنلاین دسته جمعی (massively multiplayer online)
به صورت آنلاین انجام شده و معمولا هر کاراکتر موجود در بازی یک بازیکن در جایی دیگر است. MMO نیز نامیده می شود. در این سبک بازیکنان میتوانند با هم یا علیه هم یک تیم شده و به رقابت بپردازند. می توان گفت این سبک ترکیبی از اکشن، استراتژی و نقش آفرینی هست.
معرفی جایگزین: مبارزه در جلیج عدن ، ارتش های فرازمینی
سبک hack and slash
این سبک مبتنی بر دقت بالا در مبارزه دست به دستِ سلاح برابر اسلحه طرف مقابل است.
معرفی جایگزین: گرشاسپ؛ راز اژدها ، گرشاسپ؛ گرز ثریت
سبک ترسناک (horror)
این بازی ها دارای تم سیاه می باشند و سعی در القای ترس به مخاطب را دارند. ترس ممکن است به صورت لحظه ای یا به مرور زمان ایجاد شده باشد.
معرفی جایگزین: شبگرد؛ طلوع تاریکی ، بال های تاریک
سبک بقا (survival)
ویژگی بارز این سبک تلاش بازیکنان برای فرار از شرایط دشوار موجود در بازی است. در اینگونه بازی های به اصطلاح آخرالزمانی ، بازیکنان در تلاشند تا زنده بمانند. داستان نویسی قوی در این سبک تاثیر به سزایی دارد. ترکیب این سبک و سبک horror معمولا بازی های پرطرفداری به شمار می روند.
معرفی جایگزین: ماینکرافت
سبک شبیه ساز Simulation
ویژگی بارز این سبک بازی های در واقعی بودن بازی و تطبیق کامل بازی با واقعیت می باشد. معمولا این بازی ها برای آموزش طراحی می شوند و در مرحله بعد به بازار عرصه می شوند. بازی هایی در این سبک، بهترین بازیهای برای آموزش می باشند.[1]
معرفی جایگزین: SimCity ، House Flipper Halloween
[1] gamelab.sbu.ac.ir/آشنایی با انواع سبک های بازی های رایانه ای
برای خرید بازی های ایرانی میتوانید به فروشگاه hayoola.com مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید