فریب های تجاری در فضای مجازی
فریب تجاری چیست؟
تا بحال دیدید؟ که محصولی سفارش دهید و چیزی که تحویل گرفتید با سفارش شما متفاوت باشد؟
این یعنی شما گول فریبهای تجاری را خوردهاید
در وجه جهانی مشترکاتی وجود دارد و آن اینکه مردم خبرهای شگفتانگیز را دوست دارند که همین امر روزنامهنگاری زرد را در قرن ۱۹ پدید آورد. مردم دوست دارند خبری خارج از قواعد موجود بشنوند و خودشان را فریب بدهند. همچنین مردم مبالغه را دوست دارند. البته ویژگیهای فرهنگ عمومی هم مساله مهمی است. در کتابهای مستشرقان هم بررسی کنید. درکل شاید ۱۰ خصلت به ایرانیان نسبت داده میشود. که بخشی از آنها مثبت است و بخشی دیگر منفی. از زیر کار در رفتن. از جمله آنها به سادگی دروغ گفتن است. این روایت کسانی است که از بیرون زندگی ما ایرانیان را دیدهاند.
با طرح این پرسش که آیا در کشورهای توسعهیافته مردم سواد رسانهای بالایی دارند.؟ ادامه داد: بر اساس مشاهدات و روایات، برخی از سطح مطلوبی از سواد رسانهای برخوردارند اما در بسیاری کشورها با وجود اینکه از لحاظ اقتصادی پیشرفته هستند، از سواد رسانهای بالایی برخوردار نیستند؛ بلکه آنها خبرهای مورد نیازشان را در رسانههای رسمی کشورشان میتوانند پیدا کنند. درواقع مرز بین خبرهای رسمی و غیر رسمی در این کشورها باریک است.
آیا باید توقع ما این باشد. که مردم. از طریق افزایش سواد رسانه. خود فریب نخورند؟ پس رسانهها و سیاستگذاران چه وظیفهای در این راستا دارند؟ انتشار خبرهای رسمی با کلیشههای محدود. اتفاقی است که در رسانههای عمومی ما که کمشمار هم نیستند. و البته کمتیراژ هستند. در طول این دههها رخ داده است. پس این فرصت ایجاد شده. تا با مبنا قرار دادن انتشار. اخبار غیررسمی. خبرهای جعلی را برای مردم موثق جلوه کنند.
پسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید